правила особистої гігієни
Щоб ваша дитини дотримувалась правил особистої гігієни - дотримуйтесь їх ви! Такий приклад буде найкращим уроком для дитини у боротьбі за чистоту та охайність 1. Умивайтеся вранці і ввечері, використовуйте засоби особистої гігієни. 2. Чистіть зуби не менше 3 хвилин. Ваша зубна щітка не повинна бути занадто м’якою. Особи́ста гігіє́на — галузь гігієни, яка розробляє питання збереження та зміцнення здоров'я людини шляхом дотримання раціонального гігієнічного режиму в побуті, особистому житті та трудовій діяльності. До таких питань належать: догляд за шкірою й порожниною рота, гігієнічне утримання житла, одягу, взуття та ін. Невід'ємним елементом особистої гігієни є раціональна організація режиму праці, відпочинку і розпорядку дня. Правила по догляду за собою – яких правил гігієни варто дотримуватися. Є безліч рекомендацій і безліч засобів по догляду за тілом, поради лікарів по догляду на Здоров'я 24 9 обов’язкових правил особистої гігієни на "щодень" від лікарів. 3 жовтня 2019, 11:45 0 Читать новость на русском. Щоденна гігієна ctrl.info. Є безліч рекомендацій і безліч засобів по догляду за тілом. Однак, як краще мити волосся, аби воно було шовковистим, чи як часто треба мити руки, щоб бути здоровим? передбачають умивання обличчя вранці і ввечері, а руки слід мити кожного разу, після зіткнення з брудною поверхнею. Природою закладено унікальну властивість нашої шкіри, вона наділена бактерицидним ефектом і може самостійно вбивати мікроорганізми, але все це відноситися тільки до чистої шкірі, сальна і забруднена шкіра моментально втрачає всі свої лікарські властивості. Недотримання правил особистої гігієни може стати причиною як незначних проблем зі здоров’ям, так і серйозних захворювань. включають в себе не тільки загальноприйняті канони чистоти, але і спосіб життя. Конспект уроку з дисципліни "Гігієна та санітарія виробництва". Професія "Кухар", ІІІ розряду. У матеріалі розглядаються питання гігієни рук, робочого одягу кухаря, значення медичних оглядів. Додаток 1 - тест з теми "Основи мікробіології". Додаток 2 - шаблон "Настільна книга кухаря". Конспект на урок гігієна та санітарія виробництва скачати. 1. Умивайтеся вранці і ввечері, використовуйте засоби особистої гігієни. 2. Чистіть зуби не менше 3 хвилин. Ваша зубна щітка не повинна бути занадто м’якою. 3. Завжди мийте руки перед їжею, після прогулянки і туалету. 4. Майте завжди чисту носову хустку або одноразові серветки. 5. Для їжі користуйтеся тільки своїм посудом, не беріть брудних тарілок, ложок, чашок. 6. Для пиття води використовуйте одноразові стаканчики. Особиста гігієна — сукупність гігієнічних правил поведінки людини. Виконання правил особистої гігієни сприяє збереженню і зміцненню здоров’я людини. Вона включає правила гігієнічного догляду за тілом, порожниною рота, стате-вими органами, а також користування взуттям, білизною, одягом, житлом тощо. . Особиста гігієна працівників - це дотримання працівниками гігієнічних правил у побуті та на виробництві. Порушення цих правил може призвести до спалаху харчових отруєнь і розповсюдження інфекційних захворювань. Особиста гігієна працівників закладів ресторанного господарства необхідна для підвищення культури обслуговування споживачів; особлива увага має приділятися догляду за шкірою, нігтями, зубами. Особиста гігієна - це основа здорового способу життя, умова ефективної первинної та вторинної профілактики різних захворювань. Особиста гігієна розробляє принципи збереження і зміцнення здоров'я шляхом дотримання гігієнічних вимог у повсякденному особистому житті й діяльності. До сфери особистої гігієни входять гігієна тіла і порожнини рота, фізична культура, загартування, запобігання шкідливим звичкам, гігієна одягу і взуття, гігієна відпочинку і сну та інші види. Особиста гігієна – це сукупність гігієнічних правил, які сприяють зміцненню та збереженню здоров’я людини, збільшення тривалості її активного життя. Дотримання гігієнічних правил є однією з умов, які визначають культуру людини. Недотримання кухарем правил особистої гігієни часто є причиною багатьох випадків харчового отруєння в закладах громадського харчування. Тому власникам закусочних, кафе і ресторанів необхідно встановлювати постійний контроль за тим, щоб працівники дотримувалися санітарні норми і з усією відповідальністю ставилися до.
правила особистої гігієни
Коментарі
Дописати коментар